Reputatie, governance & nieuw leiderschap

Verantwoordelijk en aanspreekbaar zijn. Een workshop/masterclass over de toegenomen zichtbaarheid van bestuurders en toezichthouders en het belang van authenticiteit en congruentie. 

Centraal staat de vraag hoe bestuurders, commissarissen en toezichthouders zich verhouden tot de toegenomen vraag naar zichtbaarheid door de samenleving. Wanneer moet je opschakelen en wanneer terugschakelen? Ingegaan zal worden onder andere op de rollen van de bestuurder en de toezichthouder, dilemma’s, ervaren van probleemgebieden en factoren die de risicobereidheid beïnvloeden. Roek maakt gebruik van verschillende casestudies, actualiteit, eigen ervaring, eigen inbreng deelnemers en inzichten uit het door hem ontwikkelde Nieuwe Leiders, waarvoor hij in gesprek is gegaan met inmiddels meer dan 150 bestuurders, wetenschappers, kunstenaars en andere mensen met een bijzonder verhaal, op zoek naar inspiratie. Al deze gesprekken zijn met camera vastgelegd. Een interactieve masterclass en inspiratiesessie die houvast biedt in een tijd waarin niets meer vanzelfsprekend is.

Met medewerking van onder meer Ahmed Aboutaleb, Claudia de Breij, Wiebe Draijer, Louis van Gaal, Jan Rotmans, Joke Hermsen, Geert Tijsman, Irene van Lippe-Biesterfeld, Ivo van Hove, Paul Verhaeghe, Jan Terlouw, Betteke van Ruler, Marjolein Moorman, Jaap Winter en vele anderen.

Doelgroep: Bestuurders, commissarissen en toezichthouders.