Hoe het project “Nieuwe Leiders” is ontstaan

Welkom op de site van Nieuwe Leiders.
Mijn naam is Roek Lips.

Een aantal intense levensgebeurtenissen zette mijn leven een aantal jaren geleden volledig op zijn kop. Een persoonlijke zoektocht volgde. Naar een zinvol leven en wat werkelijk van waarde is.

In mijn werk voor De Ontwikkelgroep ben ik vaak in gesprek over hoe mensen en organisaties kunnen inspelen op de grote veranderingen die er gaande zijn. Wat betekent dat voor leiderschap en voor ons persoonlijk leven? Hoe verhouden we ons tot nieuwe ontwikkelingen? Tot (werk)druk, stress en burn-out. Hoe doorbreken we oude patronen? En welke nieuwe kansen zijn er?

Het resultaat daarvan is deze nieuwe zoektocht. Samen met inspirerende mensen. Bijvoorbeeld omdat ze veel levenservaring hebben en goed kunnen observeren, of een bijzonder eigen perspectief hebben, of omdat ze veel erkenning krijgen voor hun leiderschap, of koploper zijn in nieuwe ontwikkelingen.

Graag deel ik op deze site een aantal inzichten.

Met ingang van 14 april ’20 is een selectie van de gesprekken in het dagblad Trouw geplaatst. Meer verhalen zullen in de toekomst volgen.

Heb je suggesties? Neem dan gerust contact op. Mijn zoektocht gaat door.

Met medewerking van Roel Bellinga, Mandy Frölich, Marije Derboven, Christiaan Grammer, Nick Hoogeveen, Bert Smorenburg, Erwin de Leeuw en Mientje Fluyt.


Met dank aan PNP-media, SMP Amsterdam, Fred foundation en De Ontwikkelgroep.

Nieuwe Leiders - Trouw dagblad
Nieuwe Leiders - De Ontwikkelgroep
Nieuwe Leiders - PnP Media
Nieuwe Leiders - SMP
Nieuwe Leiders - Fred Foundation