Wie kies je om te zijn

Hoe vinden we onze weg in een wereld die in crisis en in verwarring is? Wie kies je om te zijn in een tijd dat niets meer vanzelfsprekend is? Hoe blijf je hoopvol? Waar vinden we houvast? 

Socrates wist het al: we hebben de echte dialoog nodig om te ontdekken wie we zijn en hoe we ons tot de wereld om ons heen verhouden.

Tijdens deze 1-, 3-, of 5-daagse gaan we in gesprek over de vraag wat deze tijd van ons persoonlijk leiderschap en ontwikkeling vraagt en is er voldoende ruimte voor persoonlijke overdenking, meditatie, of om samen of alleen in de natuur te zijn. Iedere deelnemer beschikt over een eigen kamer waar je je kunt terugtrekken als je daar behoefte aan hebt.

Door gebruik te maken van stijlvol gefilmde fragmenten zet Roek in deze interactieve retraite aan tot reflectie en dialoog. Aan de hand van opgedane inzichten, persoonlijke ervaringen en inspirerende verhalen neemt hij je mee en daagt je uit met prikkelende vragen. De rust, stilte, de inzichten van anderen en bijzondere omgeving van het Dominicanenklooster in Huissen brengen je zeker nieuwe inzichten.

Voor iedereen die op zoek is naar zelfkennis, inspiratie en reflectie op de vraagstukken van onze tijd.

‘Wie kies je om te zijn’ met medewerking van onder meer Ahmed Aboutaleb, Paul de Blot, Claudia de Breij, Louis van Gaal, Arnon Grunberg, Joke Hermsen, Glenn de Randamie, Irene van Lippe-Biesterfeld, Ivo van Hove, Gerdi Verbeet, Damiaan Denys, Kauthar Bouchalikht, Paul Verhaeghe, Jan Terlouw, Laurentien van Oranje, Zuster Janny en vele anderen.

Meer informatie: video

Het woord discipline klinkt ouderwets, maar is het niet. Discipline zorgt ervoor dat je tot een verinnerlijking kunt komen. Een bepaalde regelmaat creëert rust en zorgt dat er ruimte komt voor introspectie en reflectie. Voor goed theater is het superbe¬langrijk dat die ruimte en tijd er zijn. Discipline is dus beslist niet saai. Mijn definitie ervan is: ruimte maken om tot een proces van creatie te komen. 
Ivo van Hove, theaterregisseur

 


Boeking

info@nieuweleiders.nl

Retraite Nieuwe Leiders

Retraite Wie kies je om te zijn