Roek Lips

Roek Lips (1961)  is een veelzijdig persoon. Journalist, schrijver, mentor, spreker, adviseur, (oud)bestuurder en film- en theatermaker. Met zijn scherpe en realistische blik op heden, verleden en toekomst heeft hij al velen weten te inspireren.  Hij is medeoprichter van De Ontwikkelgroep, een organisatie gericht op het ontwikkelen van organisaties, mensen en creatieve concepten.

Thema’s als nieuw leiderschap, innovatie, (persoonlijke) transitie, omgaan met crisis, natuurlijk optreden en strategische verandering zijn bij hem in goede handen. Zijn verhalen en inspiratiesessies worden bij voorkeur op maat gemaakt, zijn authentiek en altijd voorzien van herkenbare voorbeelden. Kwetsbare onderwerpen gaat hij daarbij niet uit de weg.

Met zijn achtergrond als journalist en verleden als mediaman bij onder andere NPO, NCRV en VARA zorgt Roek Lips met zijn lezingen voor een aantrekkelijke combinatie van doorleefde verhalen, audiovisuele presentatie en ruime mogelijkheden voor interactie. Voor veel impact dus.

Zijn belangrijke drijfveer is de vraag hoe we onszelf kunnen verhouden tot grote veranderingen in een tijd die veel van mensen, bedrijven en organisaties vraagt. Dat vraagt om meer reflectie. Roek weet zijn eigen doorleefde ervaring te verbinden met de inzichten die hij in vele bijzondere gesprekken en ontmoetingen heeft opgedaan. In zijn interactieve lezingen, theateroptredens en masterclasses confronteert hij de aanwezigen met vragen die zij nog niet eerder aan zichzelf en aan elkaar hebben gesteld.

Loopbaan

  • 2014 – heden: Medeoprichter van De Ontwikkelgroep, spreker, schrijver
  • 2005 – 2014: Televisiedirectie NPO, RvB Publieke Omroep
  • 1989 – 2005:  Televisiedirectie NCRV
  • 1984 – 1989: Zelfstandig journalist, auteur en programmamaker voor onder andere VARA, VPRO, NCRV, IKON en NOS
Nieuwe Leiders Roek lips
Nieuwe Leiders Roek lips