Rolvast

‘Dat het respect voor de oudere generatie in deze tijd niet meer vanzelfsprekend is, vind ik niet per se een verkeerde ontwikkeling. Je moet wat je zegt wel waarmaken, en dat geldt zeker voor mensen die hoog van de toren blazen.’, dat zegt Gerdi Verbeet.

Lees verder

Dialoog

‘Dingen bij de bron aanpakken kun je alleen maar doen door echt te luisteren naar wat er speelt. Dat houdt ook in: voorbij de woorden luisteren, stilstaan bij wat er niet wordt gezegd en dialoog voeren waarin alle perspectieven gelijkwaardig zijn. Als je een vraagstuk bij de bron niet goed definieert, zullen de stappen die volgen het steeds net níet zijn’, dat zegt Laurentien van Oranje.

Lees verder

Cocon

Je zou kunnen zeggen dat ik met schilderijen mijn eigen omgeving creëer waar ik op een bepaald moment behoefte aan heb’ dat zegt kunstschilder Ans Markus. ‘Kunstenaars zijn altijd aan het zoeken, daar gaat het om. Je vraagt jezelf voortdurend af: hoe is het bedoeld? Kan het anders? Ik denk dat dat een kern is van een betekenisvol leven.’

Lees verder

marjolein-moorman-vertrouwen

Vertrouwen

‘Ik denk dat je overal verantwoordelijk voor bent waar je iets aan kunt veranderen en dat we als samenleving meer open mogen staan voor mensen die verantwoordelijkheid willen nemen’ zegt Marjolein Moorman.

Lees verder

Teun Toebes-Nieuwe Leiders - veranderen

Veranderen

‘Het allermooiste is de kracht dat we kunnen veranderen, want dat is nodig. Ik hoop dat we in een tijdperk van verandering leven.’ Dat zegt Teun Toebes (22) die sinds een jaar in een verpleegtehuis woont.

Lees verder

Freek de Jonge - Lot - Nieuwe Leiders

Lot

‘Er gebeuren dingen in ons leven waar we niets over te zeggen hebben en waarbij we nederig moeten afwachten totdat er zich een oplossing aandient. Maar dat zit niet meer in onze aard’, zegt cabaretier Freek de Jonge. ‘Het lot is er om ons existentiële vragen te laten stellen.’ 

Lees verder