Diversiteit en inclusief leiderschap

De rol van leiderschap is aan het veranderen. Een netwerksamenleving met steeds meer hoogopgeleide mensen en complexe vraagstukken vraagt om nieuwe inzichten voor bestuurders, directeuren en teamleiders. Succes is afhankelijk van het kunnen organiseren en om gaan met diversiteit. 

Wat is inclusief leiderschap en hoe organiseer je diversiteit? Dat vraagt om leiderschap dat inzicht geeft en tegelijk niet alles hoeven te weten. Leiders die weten om te gaan met verschillen en conflicten niet uit de weg gaan. Leiders die de moed hebben om de echte dialoog te voeren. 

Roek Lips is in gesprek gegaan met inmiddels meer dan 150 bestuurders, wetenschappers, kunstenaars en andere mensen met verschillende achtergronden met een bijzonder verhaal, op zoek naar inspiratie en nieuwe inzichten. Al deze gesprekken zijn met camera vastgelegd. Een interactieve masterclass en inspiratiesessie die houvast biedt in een tijd waarin niets meer vanzelfsprekend is.

Met medewerking van onder meer Ahmed Aboutaleb, Paul de Blot, Claudia de Breij, Wiebe Draijer, Kauthar Boushalikht, Louis van Gaal, Jan Rotmans, Joke Hermsen, Rafik Dahman, Irene van Lippe-Biesterfeld, Ivo van Hove, Typhoon, Paul Verhaeghe, Jan Terlouw, Betteke van Ruler en vele anderen.

Doelgroep: Bestuurders, directeuren, afdelingshoofden en teamleiders