Bericht #3: Wanneer ben je met de gesprekken begonnen?

Wanneer ben je met de gesprekken begonnen voor Nieuwe Leiders?

Elise, Roermond.

Beste Elise,

Als ik terugkijk was het allereerste gesprek (voor wat ik later Nieuwe Leiders ben gaan noemen) in de zomer van 2018 met Paul de Blot, hoogleraar Nijenrode. Twee mensen hadden onafhankelijk van elkaar gezegd dat wij een keer met elkaar in gesprek zouden moeten gaan en toen heb ik Paul een mailbericht gestuurd waar hij meteen positief op reageerde. Waarom weet ik nog steeds niet, maar bij toeval had ik bij onze eerste afspraak een kleine camera in mijn tas en na tien minuten heb ik hem gevraagd of ik een deel van het gesprek zou mogen opnemen, omdat er in het contact iets bijzonders ontstond. Zo is het begonnen; zonder plan of idee, maar met een mooi gesprek.

Na dit eerste contact hebben we elkaar nog verschillende keren (met camera erbij) ontmoet totdat hij in 2019 op 95-jarige leeftijd overleed.

15 mei 2024 zou Paul 100 jaar zijn geworden. Op die dag zal ik extra stilstaan bij onze ontmoetingen (met een aantal nieuwe inzichten die ik nog niet eerder heb gedeeld) tijdens een speciale voorstelling van WIE KIES JE OM TE ZIJN bij Zin in Vught.

Van harte, Roek