Dit kan ook een goede tijd zijn

Dit kan ook een goede tijd zijn is een confronterend en inspirerend boek over leven in een tijd waarin niets meer vanzelfsprekend is, laat staan als je zelf je leven opeens niet meer zeker bent. Roek Lips vertelt over zijn plotselinge ziekte en de weg naar herstel, maar bovenal over de onschatbare waarde van nieuwe perspectieven. 

Het drukbezette leven van Roek komt in één klap tot stilstand als hij een onverwachte diagnose krijgt: acute myeloïde leukemie. Hij heeft een stamceltransplantatienodig, met behulp van een anonieme donor, en daarvoor dient zijn immuunsysteem door chemotherapie compleet te worden afgebroken. Twee dagen na de diagnose wordt hij opgenomen in het ziekenhuis, waar hij maandenlang in strenge isolatie verblijft. 

Nu zijn kleine bewegingswereld tot de kleinst mogelijke schaal is teruggebracht, krijgen alle gesprekken die Roek eerder voerde over de vraag wat er werkelijk toe doet een nieuwe betekenis. Tussen de koortsdromen en de gesprekken met het medisch personeel door komt hij tot een dieper inzicht dan ooit tevoren. Ook- of beter: juist – op een van de grootste crisismomenten in zijn leven die de inspiratie zich aan. 


Nieuwe Leiders - Boek - Dit kan ook een goede tijd zijn
Nieuwe Leiders - Boek - Dit kan ook een goede tijd zijn