Een mooi gesprek over leiderschap

Ruim twee maanden geleden, op 5 maart, kon voor een groep directeuren en bestuurders uit de zorg en het onderwijs in De Theaterloods in Radio Kootwijk de interactieve inspiratiesessie ‘Nieuwe Leiders. Een mooi gesprek over leiderschap.’ nog doorgaan. Meteen daarna gingen de deuren in heel Nederland op slot en is er voor iedereen een nieuwe werkelijkheid ontstaan.

Plotseling moet je besluiten om te vertragen (afgezien van de mensen in de voorste rij van de primaire vitale beroepen). Zelfs als je hebt geprobeerd om je werkzaamheden online voort te zetten is de dagelijkse routine doorbroken. Dat doet iets met ons. Je gaat anders tegen dingen aankijken.

Nu de richtlijnen langzaam worden verruimd, is het tijd om op te gaan halen hoe we hiermee verder willen. Voor onszelf en de organisaties waaraan we verbonden zijn. Gun je jezelf een kans op een nieuw begin?

Al voor de coronapandemie ging ik in gesprek met bestuurders, wetenschappers, kunstenaars, denkers en vele anderen*, over de vraag wat deze dynamische tijd van ons en van ons (zelf)leiderschap vraagt. Hoe vinden we onze weg en betekenis in een wereld die in crisis en in verwarring is? Over het ontwikkelen van nieuwe identiteit en in transitie zijn. De inzichten kunnen ons nu inspireren en houvast geven.

Wat in ieder geval belangrijk is – zeker nu de onzekerheid toeneemt en het gevoel van verlies van controle sterker wordt – om richting te houden. Wat is jouw persoonlijke koers? Zonder richting neemt onrust toe en is het lastiger om je aan te passen aan de nieuwe omstandigheden. (Zelf)leiderschap verder ontwikkelen gericht op de vraag wat voor jou in deze fase van het leven belangrijk is. Wat klopt nu voor jou?

Crisis kan tot iets beters leiden. Het kan het einde betekenen van iets dat je al langer wilde veranderen. Het kan ruimte bieden om nieuwe keuzes te maken.

Nieuw data

Goed nieuws. Om die reden bieden we voor de komende maanden een programma aan dat ontwikkeld is om met kleine groepen aan de slag te gaan. Verdiepend, persoonlijk en inspirerend. Met veel ruimte voor onderlinge uitwisseling van ervaringen. En uiteraard maken we daarbij onder meer gebruik van het unieke en niet eerder getoond materiaal van Nieuwe Leiders

We werken in onze verbouwde caféruimte vlakbij het station in het centrum van Hilversum waar het goed mogelijk is om voldoende afstand te houden. Maximaal 6 deelnemers per sessie.

Je kunt je nu aanmelden.

Stuur een mail naar: Marion@deontwikkelgroep.nl of bel met 06-54302561

*Met bijdrages van o.a. Paul de Blot, Peter van Uhm, Irene van Lippe-Biesterfeld, Lenette Schuijt, Margareth J. Wheatley, Hans Clevers, Jan Rotmans, Beate Rössler, Paul Verhaeghe, Patrick Cammaert, Jan Terlouw, Marcel Levi en vele anderen.

Voor wie: leiders, managers, P&O professionals, leiderschapscoaches; mensen die dieper over hun leiderschap willen nadenken.

Data: vrijdag 19 juni, woensdag 24 juni, vrijdag 10 juli.

Tijd: 09.30 – 16.30 uur

Begeleider: Roek Lips

Kosten: Organisaties: 650,– excl. btw*, Zzp-tarief: 495,– excl. btw* (inclusief lunch, koffie, thee en een lekkere ‘start’).

*Wij zijn CRKBO-geregistreerd en kunnen indien gewenst btw-vrij factureren.